Emberek, akik csodálatos utazásokon vettek részt

A Csodálatos Utazások című lemez 2013 nyarán készült a csillaghegyi Tom-Tom stúdióban. Úgy alakult, hogy ez most nem egy kompakt, zenekarral együtt megírt és meghangszerelt lemezanyag lett (mint az első Jégkorszak-lemez, a Dalok a jégveremből), hanem maguk a számok voltak meg egy szál gitáron, ez volt a kiindulópont, erre az alapvázra építettük fel a házat. A dalházat. A számfelhőkarcolót.

Viszont ez nem azt jelenti, hogy egyedül bendzsóztam volna a stúdióban, nagy segítségemre volt Dorozsmai Gergő, a lemez hangmérnöke és producere, de még sok más is megfordult a stúdióban. Ők következnek most.

1. Dorozsmai Gergő

Advertisement


A szemtelenül fiatal és tehetséges rockdobos/gitáros/énekes ízlésesen és intelligensen rakta rendbe, tunningolta fel a két akkordos számaimat. Kiváló munkát végzett!
Hangszerek, amiken játszott: szintetizátor, zongora, Hammond orgona, dob, basszusgitár, taps, csörgők, percussion ügyek
Számok, amikben játszott: Földrengés a fejemben (szintetizátor), Vasárnap vége van (szintén szinti), ...Londonba mentek (szintén szintetizátor, dob), Nem tartozom sehova (szinti), Idegen Földön jártam (szinti), Mindig Ugyanazok (szinti, dobgép, basszusgitár, taps), Minden rendben lesz (szinti, Hammond orgona), Utolsó Nap Budapesten (zongora), Csodálatos Utazások (billentyűk, harang)

2. Horváth Kristóf és Szőke Barna


Természetesen a Jégkorszak tagjai is részt vettek azért a munkálatokban. Most úgy alakult, hogy nem a teljes lemezen, csak két számban, de abban a két számban nagyot alkottak! Balra basszusgitáron HKristóf, jobbra gitáron SzBarna!

Kristóf:
Számok, amikben játszott: Vasárnap vége van (basszus), Kétségbeesve keresem Laurát (basszus, dobok, taps), Nem tartozom sehova (basszus)

Barna:
Számok, amikben játszott: Vasárnap vége van (gitár, vokál), Kétségbeesve keresem Laurát (gitár, vokál, dobok, taps)

3. Gulyás Kristóf

Advertisement


A Jégkorszak dobosa is aktívan részt vett a Fantasztikus Kirándulásokon. Ő is két számban tolja
Számok, amikben játszott: Vasárnap vége van (dobok), Kétségbeesve keresem Laurát (dobok, taps)

4. Mezősi Péter

Advertisement


A Gustave Tiger és az Evil Men Have No Songs dobosa is nagyot dobott a lemezen, ő szintén két számban dobolt fel azonnal felismerhető dobtémákat.
Számok, amikben játszott: Nem tartozom sehova (dobok), Mindig Ugyanazok (dobok)

Továbbá Kiss Árpád trombitán és Szilágyi Gábor pozanon játszott még a ... Londonba mentek című számban. Nagyjából ennyi, mindenkinek nagy köszönet, hogy segítettek életet lehelni a történetbe! Külön köszi Kovácsovics Dávidnak az elektroakusztik gitárért!

Emberek, akiket felkértem, de sajnos időhiány miatt nem tudták vállaltni a featuringet:

Billy Joel
Elton John
Bruce Springsteen
Engelbert Humperdinck
Billy Corgan
Thom Yorke
Josh Homme
Björk
Emilíana Torrini
Nagy Feró
Dögös Robi és a Slayer zenekar.

Share This Story