Csodálatos Utazások lemezpremier percről percre!

  • Ma jelenik meg az új lemezem. Csodálatos Utazások a címe. 10 szám 36 percben.
  • Dalok a kivándorlásról, az elvágyódásról és a hazatérésről.
  • Élőben közvetítem a lemez megjelenést itt a Kinján.
  • Kellemes utazást mindenkinek!

Cikkünk folyamatosan frissült dalokkal és kulisszatitkokkal, valamint a főhős személyes jegyzeteivel! (Amikor átadtam a szót a főhősnek, azt dőlt betűvel jeleztem!)

17:01 Köszönöm a figyelmet, kellemes utazást mindenkinek! Aki szeretné meghallgatni vagy letölteni a lemezt egyben (a kapcsolódó képregénnyel együtt), az itt teheti meg:
http://www.jegkorszak.bandcamp.com

Advertisement

16:55 Nem szeretnék semmilyen további magyarázatot fűzni a lemezhez, csak annyit kérnék, hogy miután meghallgattátok a lemezt, próbáljátok megválaszolni az alábbi 4 kérdést. Vagyis nem, bocsánat, nem kell megválaszolni. Csak gondolkodni rajta.

  • Menjek vagy maradjak?
  • Külföldön jobb élni vagy még mindig megéri itthon lébecolni?
  • A Csodálatos Utazások valós történetet mesél el vagy ez csak egy fiktív sztori?
  • Lehet, hogy az egész történet csak a főhős fejében játszódott le?

16:36 Íme a lemez egyben, Budapesttől Londonig és Londontól Budapestig:


A lemez tracklistje nem követi szorosan a történet fonalát, ez itt a végleges sorrend. Érdemes egyébként Dj shuffle segítségét kérni, vagy mindenkinek lehet saját sorrendje, ez csak az én számsorrendem.

Advertisement

16:01 Pontban 4 óra alatt ment fel a lemez, ki gondolta volna? 4! Íme a lemez címadó dala és egyben záró száma. Eredetileg ez a track lett volna a nyitó dal, de nem lett volna stílusos rögtön első számnak elsütni a lemezcímet, így végül outro lett belőle. Csodálatos utazások várnak rátok!


Csodálatos utazások

15:35 Kösz, 444 Bence és Gawker Dávid! Örök hála.

15:15 Ez a szám 2012 szeptemberében született. Abban az évben szeptember utolsó napja vasárnapra esett. A főhős felvázolja a lehetőségeket, és levonja a konzekvenciát.

Advertisement

Vasárnap vége van


15:09 A célegyeneshez érkeztünk, már csak 2 szám maradt, nemsokára felkerül a Bandcampre a teljes letölthető verzió is!

15:00 A főhős hazatért, átgondolja az elmúlt heteket és a tapasztalatokat. Hallgat a rendes emberekre, akik ilyen helyzetekben csak intenek, és azt mondják:

Advertisement


Minden rendben lesz

14:45 Jött egy komment Patricop2-től a Földrengés a fejemben c. számra, őrület! Azt írja: "vö.: Miley Cyrus 7 Things". Hát lehet, hogy az akkordmenet hasonló, nem ismertem ezt a számot, de azért kösz! A popzene már csak ilyen.


14:35 A Csodálatos Utazások című lemezanyagból készülhetne musical, film, rajzfilm, novellás kötet, színdarab, áldokumentumfilm, de inkább maradjunk az albumnál és a képregénynél.

Advertisement

14:30 Dalpremier! :DDD

Idegen Földön jártam


Urbánus népdal, amelyben a főhős megénekli az élményeit, és rájön, hogy neki otthon van dolga, otthon van gondja.

Advertisement

14:10 Hiányoznak a haverok, hiányoznak az otthoni koncertek, hiányzik a Túró Rudi, hiányzik a Szimpla, hiányoznak az olcsó kocsmák a Blaha környékén, hiányzik az Astoria. Azt hiszem, lefoglalom a repjegyemet a Wizzairnél Budapestre, csak odaútra. Csak hazaútra.

Advertisement

14:01 London, Budapest, Párizs, Berlin, Barcelona, Reykyavik, Tallin, Amszterdam, Varsó. Biztosan változunk, ha lakóhelyet változtatunk, de alapvetően mindenhol ugyanazok maradunk. A szomszéd közben egyre több e-mailt ír, hogy be kéne fizetni a közös költség elmaradást. Nem tudom, mi legyen.

Mindig ugyanazok


13:52 Eltelt 2 hónap, és még nem nagyon sikerült normális munkát találni. Elég nagy honvágyam van. Laurával találkoztunk többször is, de sajnos az nem olyan volt, mint amikor Pesten együtt töltöttük a hétvégéket. A legutóbbi találkozásunk is elég rosszul sült el. Sajnos neki most a sulira kell koncentrálnia, és nem nagyon szeretne belemenni komolyabb kapcsolatba. Tényleg azt érzem néha, hogy nem tartozom sehova.

Advertisement


Nem tartozom sehova

13:40 A Csodálatos Utazások című lemez egyelőre online lesz hallgatható, de még idén megjelenik majd fizikai formátumban is. Részletek majd itt! Aki letölti a lemezt, az nem csak a dalokat kapja meg, hanem csatolva kap egy képregényt is pdf formátumban. A történetet feldolgozó képregény Drienyovszki Eszter munkája, ezúton is hatalmas köszönet és örök hála!

Advertisement

"Szia, Anyu! Nagyon király minden, nem tudom még, mikor megyek haza, talán karácsonyra hazaugrom, de az is lehet, hogy már csak jövőre! Írok még, puszik!"

M.

13:30 Új szám! Kétségbeesve keresem Laurát


A főhős keresi a lányt, akivel még Budapesten találkozott egy romkocsmában, és azóta többször is találkoztak, elmentek moziba meg sok-sok koncertre. Facebookon tartották a kapcsolatot és a főhős megígérte, hogy kimegy hozzá Londonba. A főhős titkon reméli, hogy egyszer majd összefut vele a Waterloo hídon, addig is a laptopja háttérképén mindennap találkozik vele, még ha csak virtuálisan is.

"Szia, Anyu! Az albérletből írok, egy kínai fiúval, egy török lánnyal és egy Fidzsi-szigeteki sráccal lakunk együtt. Szép a lakás, kicsit lehasznált, de a szobám a Victoria Parkra néz. Elég nagy itt a pörgés, nagyon sok a külföldi, de nagyon sok magyarral is találkoztam már a Picadillyn. Holnap megyek munkát keresni, eszem rendesen, főleg kebabot meg fish and chipset. Na majd még írok, millió puszi!"

M.

13: 08 Kulisszatitok! A fúvós betétet Kiss Árpád (trombita) és Szilágyi Gábor (pozan) játszotta fel, ők többek között az Occam zenekarban is fújják.

Advertisement

13:01 Következzen egy új szám. A dal hálószobás verziója felkerült a 2012-es Rakéta Fesztivál válogatására, ez a szám voltaképpen az Anna már nem lakik Berlinben eredettörténete. A főhős ebben a dalban utazik ki Londonba szerencsét próbálni. A szám most teljesen új ruhát, erősebb köntöst kapott.

... Londonba mentek

12:50 Majdnem pontosan két évvel ezelőtt jelent meg az első lemez Dalok a fürdőszobából címmel. Itt tölthető le ingyen és bérmentve. Összefoglalnám röviden, hogy mi a különbség a mostani és az előző lemez között:

Advertisement

- Az előző lemezt a Jégkorszak tagjaival vettük fel, teljes zenekaros hangszereléssel, a mostanit pedig úgy, hogy az egy szál gitáros számok, vázlatok voltak meg, és arra építettük rá a lemezházat.Az albumfelhőkarcolót. De nem kell megijedni, két számban azért játszik a zenekar is!

- Az előző lemez producere Tövisházi Ambrus (Péterfy Bori & Love Band, Erik Sumo Band, Amorf Lovagok) volt, a mostanié Dorozsmai Gergő (The Moog, Gustave Tiger, 40 Days, Glow). Mindkettőjüknek hatalmas köszönet és örök hála, mindketten nagyon szépen ráéreztek a számokra és hogy hogyan kell ezeknek a daloknak előbújniuk a csigaházukból.

Advertisement

- Az előző lemez október 31-én jelent meg az Interneteken, a mostani pedig október 13-án! SZÁMMISZTIKA!

Advertisement

- Az előző lemez osztatlan kritikai sikert és megosztott közönségsikert aratott. A mostani lemezét még nem tudom, de nagyon kíváncsi vagyok a negatív és a pozitív visszacsatolásokra is.

12:45 A lemezen több kiváló zenész is közre működött, a Jégkorszak zenekar tagjai is tiszteletüket tették a stúdióban. Itt mutatom be őket!

Advertisement
Advertisement


12:41 A főhős tesz egy utolsó sétát Budapesten, mielőtt elhagyja otthonát. A szám egyébként idén februárban született, egy átbulizott éjszaka után reggel 8-kor, hirtelen felindulásból követtem el. Az RCKO.FM online rádió és Lévai Balázs kért meg, hogy írjak egy számot ezzel a címmel, ez lett a végeredmény. A főhős fájó szívvel, de erősen baljós előjellel búcsúzik kedvenc budapesti tereitől, hegyeitől és metrómegállóitól.

12:35 Most pedig éles váltás! Nem a lemez végleges számsorrendje szerint haladunk tovább, hanem a történet szerint.

Advertisement

Utolsó nap Budapesten


12:30 Lemezborító jöhet? A képet Magyar Virág fotózta Magyarországon, a borító pedig Szőke Barna műve.

Advertisement


12:25 Először csak az a sor volt meg a szövegből, hogy Földrengés a fejemben, a Tame Impala Solitude is Bliss című száma adta az ötletet, mert abban a dalban van egy sor, hogy "There's a party in my head and no one is invited". Továbbá a szövegben szerepel egy Murakami Haruki-idézet is.

Advertisement

12:21 Kulisszatitok! Ebben a számban a Sigur Rós és a Led Zeppelin mintájára vonóval játszottam az elektromos gitáron, az az a zaj, ami egyre erősödik a szám közepétől a végéig. A Kedves Hallgató alighanem várja a robbanást, de a robbanás nem érkezik meg.

12:15 A oldal első szám. Földrengés a fejemben. A főhős felégeti az összes hidat maga mögött, és úgy dönt, elhagyja hőn szeretett hazáját, mert Külföldön Biztos Minden Jobb Lesz! Csak annyit szeretnék mondani, hogy annyi mindent szeretnék mondani.

Advertisement

Földrengés a fejemben


12:08 A történet főhőse egy kétezres évek elején felnőtt fővárosi fiatal, aki úgy dönt, hogy világgá megy szerencsét próbálni. Tesz egy utolsó sétát Budapesten, majd kimegy Londonba új életet kezdeni. Aztán néhány hónap múlva kiderül, hogy miért is ment ki, a történet végén pedig felmerül a jól ismert kérdés: "Menjek vagy maradjak?".

Advertisement

12:05 Az album egy összefüggő történetet mesél el, voltaképpen egy jó értelemben vett konceptlemez, de nem kell megijedni, szó sincs rockoperáról.

12:01 Köszöntök mindenkit! A Csodálatos Utazások című nagylemez 2013 nyarán született, a felvételek a csillaghegyi Tom-Tom stúdióban lettek rögzítve. A producer-hangmérnök- tanácsadó Dorozsmai Gergő volt, ezúton is örök hála és nagy köszönet! A lemez az NKA támogatásával készült.

Share This Story